Ljusa upp håret med en avfärgning

Ljusa upp håret med en avfärgning

Har du färgat håret i en färg som blev alldeles för mörk eller vill du byta hårfärg från mörkt till ljust? Då kan en avfärgning vara något som passar dig. En avfärgning hjälper dig att bli av med färgrester från tidigare färgningar och ger en bra grund för nya nyanser.

Avfärgning är något som man förr bara kunde göra hos frisören, men i takt med att allt fler produkter för hemmabruk kommer ut är avfärgning i hemmet nu ett alternativ. Här är det dock viktigt att du väljer en bra avfärgning som är så skonsam som möjligt. Det sliter nämligen en hel del på håret. Det är även viktigt att du följer instruktionerna noga och att du skyddar dina kläder. Råkar du få färg på din tröja kan du med fördel köpa fina damkläder på nätet och snabbt rädda dagen! På nätet hittar du damkläder som passar för alla typer av tillfällen och som erbjuder hemleverans.

Hur fungerar avfärgning?

Avfärgning fungerar som så att formulan öppnar upp hårstrået och hjälper till att dra ur tidigare hårfärg. Produkten fungerar inte som ett blekmedel och kan alltså inte göra ett naturligt mörkt hår ljust. Du kan däremot använda den för att återgå till din naturliga färg igen eller för att bli av med färgrester som sitter kvar.

Sliter avfärgning på håret?

Ja. Håret kan kännas både torrt och sprött efteråt och därför är det viktigt att använda balsam och bra inpackningar efter en avfärgning. Det är också viktigt att du väljer en produkt som är skonsam och som kommer från en känd tillverkare.

Kan jag få tillbaka min naturliga hårfärg?

Huruvida du kan få tillbaka din naturliga hårfärg helt och hållet är svårt att säga. Är du blond och har färgat håret svart kommer det krävas många behandlingar innan du får tillbaka dina ljusa toner. Färger som svart, mörkbrunt och rött kan lämna spår – även efter en avfärgning.