Ansiktsmask mot torr hud + ansiktskräm

Ansiktsmask mot torr hud + ansiktskräm

Det är inte bara ansiktsmasker som du kan göra själv i hemmet, du kan till och med skapa din egna ansiktskräm med vanliga livsmedel som du hittar i ditt kök. I denna text kommer du att kunna läsa om två olika typer av skönhetsvård. Det ena är en ansiktsmask gjord på smaskiga jordgubbar och det andra är en återfuktande och mjukgörande ansiktskräm som lämpar sig specifikt för den som har torr och stram hud.

Vi börjar med ansiktsmasken. Det är även det som du ska göra! Ta ansiktsmasken innan du fortsätter med krämen för bästa resultat.

  • Börja med att mosa några väl utvalda jordgubbar och blanda röran med cirka en matsked honung.
  • Applicera hela röran på ditt ansikte och vänta sedan 20 minuter. Det är lite längre verkningstid, men helt klart värt det.
  • Efter 20 minuter så sköljer du av blandningen. Använd dig av kallt vatten!

Ansiktskräm

När du har gjort en ansiktsmask, och speciellt en exfolierande sådan är det viktigt att du ser till att ge näring till huden med hjälp av en mjukgörande och behaglig kräm.

  • Honung är något som används flitigt när man vill mjukgöra och därför kommer honung även att användas här. Börja med att blanda honung (en matsked) med mineralvatten (en matsked) och tillsätt sedan rosenvatten (en tesked).
  • Därefter blandar du ner en matsked av antingen mjölk eller yoghurt. Du väljer själv vad som passar dig bäst.
  • Använd dig av en bomullstuss för att applicera hela mixen på ditt ansikte och låt allting sedan sitta och verka under loppet av 15 minuter. Efter 15 minuter sköljer du av allting och kommer direkt att kunna se resultat så fort du kollar dig i spegeln. Resultatet av denna behandling är alltså omedelbar, vilket gör den perfekt att använda innan en festkväll då du vill vara riktigt fräsch.