Framgångsrika svenska hårstylister

Framgångsrika svenska hårstylister

Hur hittar man en riktigt bra hårstylist? Du kanske har frågat din vän med riktigt snyggt hår vem som är hennes stylist. Yrket är krävande och en del stylister använder stödstrumpor från Mabs för att orka stå upp många timmar varje dag. Men en del lyckas och gör sig ett namn, och får en stor kundbas som vill anlita dem för deras fantastiska hårkunskaper.

Svenska hårstylister med global framgång

Ali Pirzadeh har haft en framgångsrik karriär som hårstylist, med uppdrag åt Elle, Vogue och Harper’s Bazaar. Bland sina kunder kan han räkna Blake Lively, Robyn och Lykke Li. Han bor i dag i London och gör numera kvalitetsperuker åt modeskapare och privatpersoner. Ali Pirzadeh föddes i Iran och flyttade som treåring till Stockholm. Han hade tidigt ett intresse för hår och började först som assistent på sin systers hårsalong. Därefter blev han lärling åt frisören Tito Frez. Han har gjort raketkarriär sedan dess och hemligheten bakom hans framgång är att han skriver ner sina mål, både stora mål och mindre delmål vilket gör det tydligt för honom att se vad han ska uppnå härnäst.

En annan världsberömd svensk hårstylist är Antonio Axu som ursprungligen kommer från Botkyrka i Stockholm och nu driver en hårsalong i Beverly Hills. Han valde frisörprogrammet för att kunna lämna förorten. Sista året på sin utbildning blev han praktikant hos Björn Axén. Han har fått mycket uppmärksamhet som stylist åt Marie Serneholt, där han skapade en egen nyans åt hennes hår som han kallar för “summerkissed”.

Yildis “Idde” Charbachi är en av de mest eftertraktade frisörerna i Sverige. Hon driver salong Altoego i Stockholm samtidigt som hon har uppdrag på modevisningar över hela världen. Hennes karriär började på nittiotalet, där hon som gymnasiestudent arbetade på salongen Hair Art i Linköping. Därefter vann hon bland annat Nordiska Mästerskapen, Frisyr-SM och VM i Washington. Hon är nu hårstylist på modeveckorna i Paris, London och New York.