Återfuktande ansiktsmasker

Återfuktande ansiktsmasker

Det finns många fördelar med att återfukta huden och att ge lite hjälp på traven är aldrig fel. För att få en fräsch och återfuktad hud ska du se till att dricka mycket vatten, men resultaten kan förbättras ordentligt med en fruktig och fräsch ansiktsmask. Det finns nämligen många frukter som är riktigt bra att använda sig av vid just återfuktning. Orsaken till detta är för att de innehåller otroligt mycket vatten.

Ansiktsmask med banan

Bananer är idealiska att använda till ansiktsmasker. Börja med att mosa en banan så att det blir en mjuk röra och applicera sedan blandningen på hela ansiktet. Glöm inte att inkludera halsen. Efter att du har låtit masken verka i cirka 15 minuter så kan du skölja av den. Använd gärna kallt vatten när du sköljer av så ser du även till att aktivera blodcirkulationen. Se till att du inte använder tvål för att skölja bort masken. Tvål har negativa effekter på hudens pH-värde.

Ansiktsmask med gurka

Vill du använda gurka istället för banan? Ingen fara! Även gurka är riktigt bra att skapa ansiktsmasker på. Gurkan kommer att ge bäst resultat om du har låtit den ligga i solen och gassa under en hel dag. Rekommenderat är alltså inte att du använder en kylskåpskall, även om det har sina fördelar också.

Börja med att skala gurkan så du blir av med allt skal. Mixa den sedan i en mixer så du får en härlig massa. Sprid nu ut massan i ansiktet och vänta cirka 15 minuter. Därefter sköljer du av med kallt eller ljummet vatten. Du kan nu njuta av en mjuk och återfuktad hud där du bara har använt dig av naturliga ingredienser!