Gör hårinpackningen själv

Gör hårinpackningen själv

Slitet och trött hår är aldrig roligt och ser inte bra ut på någon. Det finns många faktorer som kan påverka hur vårt hår ser ut, men även hur det mår på “insidan”. Solens strålar gör sitt under sommaren och på vintern är det kyla och torr luft som sätter sina spår. I butikerna kan du hitta mängder med olika typer av hårinpackningar och hårmasker som säger sig göra under. I majoriteten av fall så fungerar dessa enbart som en läkande hinna på håret. Med det menar vi att håret inte alls repareras, utan genom att hårmasken lägger sig över hårstrået och kapslar in det så ser håret friskare ut, dock enbart visuellt i många fall.

En av de bästa hårmasker och hårinpackningar som du kan använda dig av är en som du har gjort själv och med naturliga ingredienser. Internet och skönhetssajter rekommenderar den ena metoden efter den andra och har många olika förslag beroende på vilken typ av hårkvalitet det är som du har. Masker finns för den med fett hår, så väl som för den med torrt eller skadat hår. Här kommer vi att ge dig tips på två stycken riktigt bra hårinpackningar som du kan göra med saker du hittar hemma i skafferiet (eller kylskåpet). Kom ihåg att en hårmask inte kan hjälpa dig att få tillbaka förlorat hår. Lider du av håravfall kan du istället besöka Nordic Hair för en hårtransplantation som hjälper dig att få tillbaka din kalufs.

Bästa hårinpackningarna för torrt och slitet hår

Så vad är det då som du kommer att behöva om du vill göra en hårmask för ditt skadade eller torra hår?

Torrt hår

Om du har fått problem med alldeles för torrt hår är det viktigt att tillsätta livsmedel som är så mjukgörande och återfuktande som möjligt, både för hårstråna men även för din hårbotten. En hårmask för torrt hår fixar du enkelt med hjälp av endast två ingredienser. Här behöver du bara honung och olivolja. Vi rekommenderar att du satsar på lika stora delar honung som olja. Två matskedar per produkt brukar räcka. Blanda ingredienserna och massera in det i hela håret och hårbotten. Låt det verka 30 minuter och skölj därefter ur.

Slitet hår

Att ditt hår har blivit slitet kan bero på många olika saker. Du kan ha använt dig av mycket hårprodukter eller värmeverktyg under en längre tid, men även färgning och blekning kan skada mycket. Slitet hår mår bäst av en inpackning som består av yoghurt (4 matskedar), 1 tesked honung, 1 matsked olivolja och 1 äggula (bara gulan). Blanda ihop till en jämn röra och se till att hela håret blir täckt, fokusera mycket på topparna och låt det verka 20 minuter. Skölj med svalt vatten.