C-vitaminmetoden

C-vitaminmetoden

Visste du att du kan använda dig av vanliga C-vitamintabletter för att skapa en kur för ditt hår? Jo, det är helt sant. Precis såna där brustabletter som du tar när du börjar att känna dig lite förkyld. Denna behandling är dock inte för att få dig att känna dig friskare, utan för att dra ur hårfärg ur ditt hår. Vi ska förklara mer.

Har du färgat håret och tycker att färgen är alldeles för mörk eller ska du snart färga håret, men vill dra ut så mycket av den tidigare färgen som möjligt? Då är denna metod helt exemplarisk och går väldigt snabbt och enkelt att göra själv. Det enda du behöver är en stor bunke eller skål, cirka 5-6 C-vitamintabletter och sedan vanligt mjällschampo. Head and Shoulders är ett bra alternativ.

Så gör du

Börja med att krossa alla brustabletter i den stora skålen. Se till att försöka krossa de så mycket som möjligt. Nu häller du ner mjällschampo. Använd gärna en riklig mängd och se upp, nu kommer det nämligen att börja skumma ordentligt i skålen. Rör runt lite försiktigt och använd sedan moussen för att applicera i hela håret (eller där du vill dra ur färgen).

Skummet ska nu få verka och här gäller det att man inte gör behandlingen när man snart ska iväg. Ju längre du har i blandningen, desto mer färg kommer också att dras ut. Minsta verkningstid är dock två timmar.

När du har väntat önskad tid så tvättar du ur moussen och tvättar håret som vanligt. Eftersom C-vitamin kan ha en uttorkande effekt kan det vara bra med ett vårdande balsam eller en hårinpackning efteråt. Är du inte nöjd med resultatet kan du upprepa behandlingen.