Keratinbehandling på salong

Keratinbehandling på salong

Har du funderat på om ditt hår är i behov av en keratinbehandling? Då har vi en hel del information till dig. Att göra keratinbehandlingar har blivit väldigt vanligt, men vad är det egentligen och vad går det ut på?

Enkelt förklarat kan man säga att en keratinbehandling är en behandling som går ut på att man, men hjälp av keratin, fyller ut alla de hålrum som håret har. Keratin är något som finns naturligt i människans hår och det är också detta ämne som håret består av till mesta del. När håret utsätts för produkter, värmetänger, dåliga hårsnoddar eller annat slit så kan keratinet påverkad och hårstråna kan bli urholkade.

Man kan föreställa sig en keratinbehandling på samma sätt som när man spacklar en vägg. Behandlingen tillför keratin där det har försvunnit och gör håret starkt och hållbart. Förutom att du får ett starkare hår så blir det även mycket mjukare, glansigare och enklare att ha att göra med. Keratinet slätar ut håret och gör det silkeslent. Observera att behandlingen inte gör ett lockigt hår rakt, men det kommer att uppfattas slätare eftersom stråna nu är behandlade.

Sliter det mycket? En väldigt vanlig fråga är om keratinbehandlingar sliter på håret, men sanningen är att det är helt tvärtom. Håret består själv av keratin och därför är en sådan behandling bara till fördel. Du kommer t.ex. inte att behöva torka håret lika länge längre och kan enkelt skapa frisyrer utan att behöva använda fem olika produkter för att få till det.

Behandlingen är väldigt enkel och går till såhär: Frisören börjar med att tvätta hela ditt hår med ett speciellt schampo. Efter tvätten så torkas håret tills det bara är cirka 20 % fukt kvar. Det är då det är dags att applicera själva keratinet och detta görs från rot till topp. Nu torkar man håret ytterligare en gång och plattar sedan håret rakt med hjälp av en plattång.

Det är viktigt att komma ihåg att en keratinbehandling inte kommer att hålla för alltid och det är inget permanent resultat. Rekommenderat är att du fyller på behandlingen efter cirka tre månader. Gör du detta så kan du räkna med en längre hållbarhet. Håret som växer ut kommer dock inte vara behandlat, vilket kan ge håret varierande kvalitet.