Contouring som inte syns

Contouring som inte syns

Under 2018 fick vi se miljontals olika sminktutorials på sociala medier och på Youtube där contouring stod i fokus. Contouring går ut på att du, med hjälp av smink, skulpterar ditt ansikte för att framhäva dina drag eller för att till och med ändra dessa helt. Till en början var det främst kändisar som pysslade med denna sminktrend, men allt efter att populariteten tog fart på riktigt så använder sig var och varannan person av just contouring idag.

Contouring är troligtvis något som kommer att förbli hett, oavsett hur många år som går. Nja, det kanske var en överdrift, men vi är i alla fall säkra på att ansiktsskulptering är här för att stanna. Skillnaden nu från förr är att vi dock bör vara mer diskreta än tidigare. Du behöver alltså inte använda den mörkaste skuggan du kan hitta och den ljusaste concealern. Välj istället mer diskreta nyanser för att få contouringen att bli nästan osynlig.

Vi lägger mer fokus på den nakna huden 2019 och därför går hård contouring helt klart bort! Rekommenderat är att du försöker blanda in sminket så mycket som möjligt, så att man nästan inte ens kan se att den finns där.