Få ut det mesta från din parfym med det här enkla knepet

Få ut det mesta från din parfym med det här enkla knepet

Det finns många knep för hur man ska använda en parfym på bästa sätt. Man ska förvara den på ett speciellt sätt, applicera den på ett sätt som inte förstör doftmolekylerna och på speciella kroppsdelar för att få det mesta utav sina dyra droppar.

Du har säkert hört talas om att din parfym bör förvaras på en plats där den är skyddad från solen, eftersom värmen från solen kan förändra doftmolekylerna i parfymen. Eller att du måste dutta på parfymen när du applicerar den på huden för att inte gnida sönder parfymen. Kanske har du även hört att du bör applicera den på handlederna för att doften ska spridas omkring dig när du rör på dig. Men det finns ytterligare ett mycket smart knep för att få ut det mesta från din parfym och har du köpt en Britney Spears parfym vill du troligtvis få den att hålla länge.

Parfym i håret utsätts inte lika lätt för kroppstemperaturen och förändrar därför inte sin doft lika lätt som när den appliceras på kroppen. Har du långt hår kommer parfymens doft även att spridas runtomkring dig när du rör dig eller när det blåser och parfymen har även en tendens att stanna kvar längre i håret än vad den gör på huden. Vill du få det mesta utav din parfym bör du alltså applicera den i håret istället för på övriga kroppen.