Matcha frisyrer och outfits

Matcha frisyrer och outfits

Oavsett om du har en lång eller kort frisyr, eller rentav inget hår alls, kan du klä dig precis hur du vill. Det finns dock alla möjliga kombinationer mellan en outfit och frisyrer som matchar den särskilt bra. Genom att lägga lite tid på att styla håret kan du få till en look som får dig att sticka ut ur mängden.

En dag på stranden eller i storstan

Även om du inte jobbar på en arbetsplats med särskild klädkod finns det ändå frisyrer och kläder som känns mer professionella än andra. En stram knut i nacken kombinerat med en byxkostym kanske kan kännas lite väl strängt, men den förmedlar ett seriöst budskap vilket kan vara önskvärt under till exempel viktiga möten.

Vid andra tillfällen passar det bättre att bokstavligen släppa ner håret. När du matchar sommarens klänningar med håret kan du enkelt få till en klassisk beachlook genom att låta håret ligga fritt och spraya lite saltvatten på lockarna. Glöm inte assessorerna såsom hårband, sjalar, diadem, m.m. som kan användas oavsett hårlängd, och dessutom matchas i färg med klädseln.

Färg och stil

För den lite mer vågade typen kan det vara spännande att testa på en frisyr som förknippas med vissa subkulturer, såsom punk, goth, lolita, etc. Här kan man hitta exempel på en hel del extrema frisyrer både färg- och formmässigt, och som alla passar särskilt bra med motsvarande klädstil. Tänk utanför ramarna för att skapa något alldeles unikt just för dig!