Hår

Hår

Hår är något som man kan vara väldigt kreativ med! Det finns en mängd olika typer av hår: tunt och fint, tjockt, vågigt, lockigt och i olika längder. Håret är en del av oss och vi väljer till exempel frisyr som vi trivs eller passar i.

Hårets oändliga möjligheter

Hårets funktion var från urminnes tider något som skulle skydda våra kroppar mot kyla och väder. Idag har vi fortfarande hår både på kropp och huvud men inte i lika stor utsträckning som på stenåldern. Redan på forna Egyptens tid bar man peruker gjorda av mänskligt hår. Vi vet idag att hårets stora betydelse alltid varit viktigt i historiska sammanhang. Vikingarna ville gärna ha långt hår då det ansågs hänga ihop med gudomlighet och kraft. På 1500-talet började peruker bli mode igen och senare in på barockens tid under 1600- 1700-talet, var peruker populära både bland män och kvinnor. Både män och kvinnor väljer de frisyrer de trivs i. Sedan finns de de som hellre trivs i att inte ha hår alls och rakar sig. Har man sjukdomen alopecia areata, där man tappar hår permanent, finns det fina peruker idag att bära som ser helt naturliga ut, eller så kanske man helt enkelt hellre låter det vara.

Frisörer och utbud för hår

Det vi oftast väljer när vi vill ha en fin frisyr, är att gå till frisören. Det finns ett enormt utbud av frisörer idag med varierande skicklighet och kunskap. Frisörer behandlar, klipper och vårdar håret på alla typer av kunder. Även om insidan är viktig, är det viktigt att även ta hand om utsidan. Precis som med hår, behöver vi ta hand om kroppen och huden och då kan man på citadellkliniken.com få fantastiska behandlingar! Man får de allra senaste behandlingarna på skönhetsmarknaden, olika skönhetsoperationer samt att man kan passa på att köpa en mängd hudvårdsprodukter av högsta kvalitet. Att ta hand om sitt hår, kropp och själ är viktigt för att vi ska må bra!

Det kan ibland hända att vi kanske väljer fel frisyr motsvarande vad man skulle passa i, men då finns det en hel del bra smarta stylingtips för kvinnor att tänka på. När det kommer till män tänker vi ofta på korta frisyrer, men faktum är att det finns en hel del män som väljer långt hår. Då finns det även här många bra idéer för män med både kort och långt hår som man kan bli inspirerad av! Kort, långt, tunt eller tjockt hår går att anpassa både till frisyr och till exempel ansiktsform.