Hemmagjord hårinpackning

Hemmagjord hårinpackning

Du behöver inte lägga pengar på dyra hårinpackningar för att få ett mjukt och friskt hår. Sanningen är att du faktiskt kan gå in i ditt eget kök och hitta mängder med produkter och livsmedel som du kan använda dig av och som dessutom är helt naturliga. Här får du recept på två riktigt bra och sköna hårinpackningar som du kan göra på ett litet kick!

Torrt hår

  • 2 matskedar honung
  • 2 matskedar olivolja

Blanda ihop båda ingredienserna i en skål och applicera sedan blandningen i håret. Satsa främst på toppar och längder, men inpackningen kan användas i hela håret om så önskas. Låt allting verka under loppet av cirka 35 minuter och tvätta sedan ur ditt hår precis som du vanligtvis brukar göra.

Fett hår

  • 2 deciliter vanligt kranvatten
  • 1 matsked med vinäger
  • en liten nypa salt

Börja med att blanda ihop kranvattnet med vinägern och se till att dessa två ingredienser är ordentligt mixade innan du tillsätter saltet. Massera in hela din inpackning i hårbotten och undvik att använda den på längderna, eftersom den är uttorkande. Låt allting verka i cirka en timme för bästa resultat och använd sedan kallt vatten för att skölja ur. Du behöver inte använda schampo och balsam efteråt, utan håret blir både glansigt och rent ändå.