Balsammetoden – populärare än någonsin

Balsammetoden – populärare än någonsin

Har du hört talas om balsammetoden? Om du har hört om den tidigare kanske du också har koll på vad den innebär, men för den som inte har någon aning kan det nu vara bra att dra öronen till sig. Balsammetoden är nämligen en mycket populär trend som används av människor över hela världen. Metoden är mycket enkel att anamma och passar utmärkt för den som lider av torrt och fnasigt hår, utan någon som helst glans eller lyster.

Vad går den ut på?

Enkelt förklarat kan man säga att balsammetoden går ut på att man tvättar håret som vanligt, men istället för att använda sig av schampo och sedan balsam, så använder man enbart balsam från början till slut. Det kan låta väldigt konstigt för många. Har man någon gång lyckats ta fel och enbart tvättat håret med balsam har man troligtvis blivit allt annat än nöjd. Håret blir fettigt, stelt och väldigt obehagligt att röra.

Balsammetoden fungerar dock inte på samma sätt som när du tar fel flaska i badrummet. Visst kommer du att behöva vänja håret under en period med det nya behandlingssättet, men ofta går det snabbt över och resultatet blir det som man så länge väntat på.

Två olika typer av balsam

När man använder sig av balsammetoden ska man ta hjälp av två olika typer av balsam. Först ska du ha ett rengöringsbalsam som fungerar som ditt schampo och därefter ska du ha ett vårdande balsam som gör håret mjukt och smidigt. Rengöringsbalsamet bör vara av lättare slag, vilket betyder att det inte bör innehålla några oljor och bör också vara lättflytande. Ditt vårdande balsam bör däremot vara motsatsen. Här kan du välja ett tjockare balsam som är kraftigare och som innehåller oljor om så önskas.

Börja med att tvätta håret som vanligt med rengöringsbalsamet. Skölj ur när du har tvättat igenom hela håret och applicera därefter det vårdande balsamet i längderna, inte i hårbotten. Nu låter du detta verka under 1-3 minuter innan du sköljer ur.

Passar balsammetoden för alla?

Ja, sanningen är att alla människors hår skulle må så mycket bättre av att använda balsam istället för schampo. Tyvärr innehåller många schampon ingredienser som är väldigt uttorkande för att du ska få känslan av ett rent hår och detta kan leda till att du får mjäll, kliande hårbotten, uttorkat och trist hår eller till och med eksem som kan bli svåra att bli av med.

Det spelar ingen roll om du har långt, kort, rakt eller lockigt hår och det har heller ingen betydelse om du är man eller kvinna. Även barn kan använda sig av balsammetoden för att få ett smidigare, friskare, längre och naturligtvis starkare hår.