Heta nageltrender

Heta nageltrender

Vad är det egentligen som gäller när det kommer till naglar? Vilka trender finns det och är det något som man bör undvika? Precis som när det kommer till hudvård, hårvård, smink eller dylikt så har naglar sina egna trender och några av dessa kommer du att få läsa om här!

Välvårdade naglar av kortare stuk – Visst kan det vara snyggt med riktigt långa stiletto-naglar? Men efter att dessa naglar har varit trendiga under flera säsonger är det nu dags att ta in något nytt. Istället för de meterlånga naglarna ska man nu satsa på kortare naglar med en rakare form. Ett tips är att du filar ner naglarna istället för att klippa. Klipper du är det större risk för att naglarna kommer att skiva sig. För den som absolut inte kan ha korta naglar kan man satsa på en diskret mandelform, men kom ihåg att du fortfarande ska hålla de relativt korta.

Pudriga och mjuka toner – Under 2018 var det väldigt mycket fokus på så mörka toner som möjligt när det kom till naglar, men under 2019 är det ljusare alternativ som gäller. De matta naglarna hör också till det föregångna och nu väljer vi ljusa och pudriga nyanser som mer än gärna får glänsa riktigt ordentligt. Vill du vara extra moderiktig väljer du färger som nude, rosa, lila eller grå.

Gula nyanser är överallt – Det råder absolut inga tvivel om att färgen gul är riktigt, riktigt het i år. Vi kan se färgen i allt från inredningsmagasin till modetidningar och nu visar det sig att färgen också gör entré när det kommer till nagelmodet. Här är alla olika nyanser av gult mer än välkomna och naturligtvis avslutar du med ett glansigt överlack för att få till den rätta looken. Våra egna rekommendationer är dock att du väljer starkt gula, neon eller pastell under sommaren och våren och väljer mer mörka toner till höst och vinter, t.ex. senapsgula eller curry.

Satsa på en av dessa trender eller välj allihopa! Sammanfattningsvis är det alltså korta naglar med en rakare form som gäller samt pastelliga färger i rosa, grå eller gul. Glittriga naglar är dock fortfarande väldigt inne. Kör små detaljer av glitter eller låt hela naglar bli precis som riktiga, häftiga discokulor.