Sminktrender att följa

Sminktrender att följa

Det finns så otroligt många trender att försöka hålla reda på och utan alla dessa guider på nätet så skulle man troligtvis missa 80 % av alla. Trender är dock något som kommer och går och det är inte alla som väljer att följa dessa. Om man trivs bra med den livsstil och det smink som man använder idag så finns det ingen anledning att byta rutin. Dock kan det vara roligt att utforska de nya sminktrenderna för att se vad det är som gäller för det nya året.

1. Mer naken hud gäller för 2019 och då menar vi inte kroppen, utan våra ansikten. Konsumtionen av foundations har gått ner väldigt drastiskt och kanske är det just på grund av denna trend som det sker. Istället för tjocka lager med primers, foundations, puder och concealer är det nu en lättare makeup som gäller och vi släpper den egna (och riktiga huden) fri. Vi rekommenderar att du väljer en bra och återfuktande kräm som innehåller solskyddsfaktor, concealer om du önskar och sedan en persikofärgad rouge. Ju färre produkter som du har i ditt ansikte, desto fräschare kommer du också att se ut. Tunga makeuper passar bättre till festkvällen.

2. Glansiga läppar är äntligen inne igen! Under hela 2017 och 2018 skulle det vara så matt som möjligt och våra läppar höll nästan på att torka sönder. Nu är de dock slut på den matta trenden, åtminstone under en period för i sommar är det glossen som kommer tillbaka. Det absolut hetaste är om man väljer läppglans som är helt genomskinliga eller som har väldigt svaga nyanser av rosa, brun eller bäriga nyanser. Du väljer naturligtvis den färg som du själv tycker passar din outfit eller ditt humör bäst. Den enda regel du ska följa är att det ska GLÄNSA!

3. Naturligare ögonbryn är något som vi nu kommer att sätta fokus på. Under 2017 var det buskiga ögonbryn som gällde och under 2018 kom Instagrambrynen som verkligen slog igenom stort. Det är tydligt att majoriteten av alla skönhetstrender som sker under 2019 handlar om det mer naturliga och detta är något som vi även ser när det kommer till bryn. Nu behöver du inte längre använda dig av 3-4 produkter för att få till de där kända ögonbrynen som alla vill ha. Det räcker gott och väl med att du fyller i dina bryn lite försiktigt med en penna.