Hitta rätt hudvård för din hudtyp

Hitta rätt hudvård för din hudtyp

Det finns en uppsjö av olika hudvårdsprodukter och det är inte alltid lätt att hitta rätt bland alla märken och krämer. Alla människors hud är unik och därför finns det ingen hudvårdsrutin som passar alla. Dessutom kan du ha olika behov på vintern och sommaren, speciellt här uppe i Norden där vi har ett hårt vinterklimat. Det första du bör göra är att fundera över vilken hudtyp du har. Man brukar säga att det finns normal, torr och fet hy. En torr hy kännetecknas till exempel av att den känns fjällig eller sträv. I värsta fall kan man till exempel få problem med klåda. En fet hy är däremot väldigt glansig och kan ha problem med finnar och blemmor.

Välj produkter av hög kvalitet

När det kommer till hudvård ska man inte snåla utan välja produkter av hög kvalitet. På Hudoteket hittar du flera välkända hudvårdsmärken inklusive det italienska märket Bioline. De gör allt från rengöring till serum och masker. Många föredrar att använda flera produkter ur samma serie för att få bäst resultat. Förutom din dagliga hudrutin bör du ge din hud lite extra kärlek med en vårdande ansiktsmask med jämna mellanrum. Gör det till en vana att lägga på en ansiktsmask en gång i veckan som en skön avkoppling efter arbetsveckan.

Viktigt att börja i ung ålder

När man är i 20-årsåldern tänker man förmodligen inte så mycket på rynkor och diverse hudproblem. Men det är viktigt att börja ta hand om sin hy redan i ung ålder. Det kommer du tjäna på när du blir äldre. Det är viktigt att alltid tvätta bort sminket när du kommer hem och att rengöra ansiktet på morgonen. Du bör även hitta en riktigt bra dagkräm och nattkräm som du använder i din dagliga hudvårdsrutin. Många börjar även använda ögonkräm i ung ålder. Det är en kräm som är speciellt anpassad för den tunna hunden runt ögonen. Den hjälper även till att göra dig mindre puffig och tar bort mörka ringar under ögonen. Var inte rädd för att testa lite olika märken och produkter tills du vet vad som fungerar för dig och din hud.