Hudvårdstrender vi suktar efter

Hudvårdstrender vi suktar efter

Nya hudvårdstrender behöver inte specifikt betyda att du ska köpa en viss typ av kräm eller att du ska välja den senaste produkten från den mest kända tillverkaren. Det kan också ha med många andra saker att göra, t.ex. att man nu är ute efter så enkla men effektiva rutiner som möjligt eller att man vill satsa på att välja produkter som är bättre för både en själv och för miljön. Här nedan kan du läsa om precis sådana trender som cirkulerar just nu under år 2019.

Enkla rutiner – Vi vill nu ha det så enkelt som möjligt och detta är något som tydligt märks av både när det kommer till hårvård och när det kommer till hudvård. Istället för att behöva ta sig igenom flera steg av produkter och procedurer vill man nu kunna använda 1-2 produkter, som fortfarande ger samma goda resultat. Fokus nu är alltså att slippa använda många produkter samt att man ska fokusera mycket på återfuktning och rengöring. Du behöver inte ha hela badrumsskåpet fullt med hudvård för att få bra, hållbara och snygga resultat.

Smartare skönhetsprodukter – Rutinerna blir enklare och hårvårdsrutinerna blir också smartare. Med det menar vi att det har kommit ut många nya produkter som man kan använda sig av och som är framtagna för att underlätta det för användaren. Ett exempel på sådana produkter är LED-ansiktsmasken som sägs hjälpa kroppen att återskapa kollagen. Det finns även ett flertal sådana produkter för håret.

Trollhassel – Har du hört talas om trollhassel? Ingen fara! Det hade inte vi heller. Enkelt förklarat kan man säga att trollhassel är en växt som har många fina egenskaper. Bland annat så kan växten hjälpa till att läka solskadad hy, åderbråck, akne och mycket mer. Det som växten gör är att den drar ihop porerna i huden samt hjälper huden att få en mycket bättre och snabbare läkningsförmåga. Den växtbaserade produkten har blivit allt mer populär och vi tror starkt på att den är här för att stanna.

Slut på förpackningar – Vi blir allt mer miljömedvetna och detta är något som man även kan märka av i skönhetsindustrin. Nu vill vi använda så lite förpackningar som möjligt, för att just göra mer medvetna val. Ett riktigt bra exempel på ett företag som har kommit igång med detta är Lush. Från Lush kan du bland annat hitta rengöringskrämer, oljor, ansiktsserum och mycket mer, helt förpackningsfritt!

Retinol – Retinol är mycket populärt och finns som både krämer och serum. Kort och gott kan man säga att retinol är en kraftigt koncentrerad A-vitamin som hjälper huden att bygga upp och behålla kollagen. Denna vitamin kan vi även få i oss genom livsmedel, t.ex. animaliska produkter. Detta i sin tur leder till att du får en mjukare hy med färre synliga rynkor. Men var försiktig, väldigt stark retinol kan i många fall skapa problem. T.ex. så kan man få torrhet, flagningar och till och med rodnad av att använda sig av den. Bakuchiol är ett alternativ som vi kommer att få se mer av 2019.